Ученички от ДУ – Момчилград на еднодневна екскурзия в Хасково

 

            Девойките от XI-A клас на Духовно училище – Момчилград бяха на еднодневна екскурзия в Хасково в съботния ден на 10 март, придружавани от класния си ръководител и учител по Коран и арабски език Орхан Осман.

         „Нямаше конкретна причина да го направим, просто решихме да излезем заедно и да си направим разходка. От дълго време го обмисляхме, времето беше подходящо, имахме нужда да се разтоварим от училищните занятия и така отидохме до Хасково.“, сподели за Grandmufti.bg едно от момичетата.

         За да направят еднодневната си екскурзия още по-вълнуваща ученичките и класният им ръководител решили да изберат железопътен транспорт до крайната си дестинация – пътували с влак. В Хасково те посетили монумента „Света Богородица", тъй като от местоположението му се разкрива красива гледка към града, качили се и на високата кула там.

 

 

              По време на посещението си в Хасково заедно се разходили в парка, посетили и централната хасковска джамия. След което отишли на кино.

         Така XI-A клас от момчилградското духовно училище оползотвори съботния ден от уикенда - само един ден, в който обаче момичетата натрупаха безброй много приятни емоции и незабравими спомени!

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.