Служители на Главно мюфтийство бяха на инспекция в Районно мюфтийство - Разград

 

На 22 февруари 2018година заместник-главният мюфтия Мурат Пингов (ресорен по административната и финансовата част) и главният счетоводител на Мюсюлманско изповедание Фатма Мангова извършиха внезапна контролна проверка на Районно мюфтийство - Разград и на място се запознаха с работата му. Подобни ревизии бяха извършени и на администрациите на Районно мюфтийство - Русе и Мюсюлманско настоятелство - Русе.

Проверката включваше дали се спазва работното време от служителите на районното мюфтийство в Разград, финансова ревизия на документацията за периода от началото на 2016 година до настоящия момент, проверка на Касовата книга, разходно-оправдателни документи, водене и архивиране на административната документация - входяща-изходяща кореспонденция, договори за наем, нотариални актове на джамии и месджиди.

Заместник-главният мюфтия Мурат Пингов и районният мюфтия на Разград Мехмед Аля посетиха и селата Йонково и Вазово, за да се запознаят и да видят на място извършените ремонтни дейности по джамиите и принадлежащите им сгради.

Районният мюфтия Аля благодари на инспектиращите за посещението и за дадените от тях препоръки за работа. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.