Районният мюфтия на Монтана проведе събрание с имамите и с Районния мюсюлмански съвет

 

Районният мюфтия на Монтана Неджати Али проведе събрание с имамите и с Районния мюсюлмански съвет на 21 февруари (сряда) 2018 година. То се състоя от 10:00 часа в джамията „Осман Пазвантоглу“ в град Видин.

В работната среща участие взеха всички имами от региона. Тя беше открита с четене на Коран-и Керим, след което домакинът Неджати Али запозна присъстващите с дневния ред.

         В рамките на събранието от мюфтията беше представен доклад за дейността на монтанското районно мюфтийство за изминалата 2017 година. От своя страна имамите също представиха доклади за работата и дейностите, извършени от тях през последната година. Участниците в работната среща засегнаха въпроса за абонамента за списание „Мюсюлмани“ за настоящата 2018 година, както и този за докладването от страна на имами и председатели на мюсюлмански настоятелства за извършени седмични сохбети в джамииите и месджидите, действащи на територията на Районно мюфтийство – Монтана.

Дневният ред на февруарската служебна среща на имамите включваше още въпросите за кампанията за набиране на имам-хаккъ (годишна вноска на всеки член от семейството). Обсъдено беше и въвеждане на регистър на гражданите по населени места от имамите и от председателите на мюсюлманските настоятелства.

Събранието с Районния мюсюлмански съвет засегна въпроси, свързани със значението и функциите на структурата, както и с предвидените за 2018 година дейности.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.