Мюсюлмани с кампания в помощ на пострадалите и семействата на убитите при стрелбата в Паркленд

 

Само дни след кървавата стрелба в гимназията"Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркланд, Флорида от 14 февруари 2018 година, мюсюлманите от щата започнаха кампания по набиране на средства в помощ на пострадалите и семействата на убитите, пише Independent.

Инициативата е под организацията на Федерацията на мюсюлманите от Южна Флорида. „Любимият ни пратеник Мухаммед (с.а.с.) ни напомня за задълженията ни като мюсюлмани към нашите съседи“, с тези думи мотивират решението си да помогнат организаторите от мюсюлманската общност във Флорида.

Целта на кампанията е да се събере сума от 15 000 долара, като към момента вече има събрани близо 13 000 долара. Кампанията на мюсюлманите ще продължи до 16 март 2018 година. Успоредно с кампанията за събиране на парични средства върви и кръводарителска акция, отново в помощ на пострадалите от безпрецедентната училищна стрелба в историята на Флорида.

Федерацията на мюсюлманите от Южна Флорида е регистрирана неправителствена организация със седалище в американския щат Флорида. В нея има представители от десетки мюсюлмански организации и джамии на територията на Южна Флорида, които в рамките на дейността на федерацията обединяват усилията си, за да работят и посрещат разнообразните нужди на мюсюлманската общност в щата.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.