Имамите от айтоско се събраха на първо работно заседание за 2018 година

 

 

Първото заседание за 2018 година с имамите от Районно мюфтийство – Айтос се проведе на 06.02.2018 година (вторник) в учебната база на Мюсюлманско изповедание в село Билка, Община Руен. Освен имамите на срещата присъстваха и членовете на Районен мюсюлмански съвет - Айтос. Официален гост на работното заседание беше експертът от Отдел „Издателство“ на Главно мюфтийство Джемал Хатип.

Заседанието беше открито с прочит на айети от Свещения Коран от страна на гост-имама в град Айтос Ясин Гюн. След това районният мюфтия на Айтос Селятин Мухарем запозна имамите с дневния ред на срещата. Той включваше план-график за дейността на районното мюфтийство за месец февруари, отразяването й в сайта на Мюсюлманско изповедание и в социалните мрежи. Участниците в срещата обсъдиха въпроси, свързани с популяризиране на дейността на институцията. Засегната беше темата за организацията и набирането на кандидати за Умре 2018.

 

Пи обсъждането на една от точките в дневния ред, а именно – издателската дейност на Главно мюфтийство, официалният гост на срещата Джемал Хатип  запозна присъстващите  с изданията на Главно мюфтийство, както и с други дейности на издателския отдел. 

 

По време на срещата членовете на Районния мюсюлмански съвет на Айтос обсъдиха въпроси, касаещи отговорността на членовете в тази структура, както и такива, свързани с търсенето на кадри за имами, също и разпространението на изданията на Главно мюфтийство. Накрая участниците в заседанието говориха по допълнителни въпроси, свързани с дейността на Районен мюсюлмански съвет - Айтос и тази на имамите от айтоското мюфтийство.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.