В Истанбул се проведе посветена на Йерусалим международна конференция

 

На 29 и 30 януари (понеделник и вторник) 2018 година в Истанбул се проведе международна конференция, посветена на актуалните въпроси около Йерусалим, съобщиха организаторите от турската Дирекция по религиозните въпроси („Диянет“), цитирани от Anadolu Agency.

По думите на домакините целта на състоялата се конференция е да се привлече вниманието на обществеността към темата за важността на Йерусалим за ислямската религия, както и да се изрази солидарността с онеправдания палестински народ. Tя се проведе в два панела, като първият засегна въпроса за мюсюлманската идентичност на Йерусалим, а вторият разгледа положителния пример за съжителство в Свещения град. 

Ели Ербаш, който е ръководител на Дирекцията по религиозните въпроси на Турция, се обърна към всички участници в конференцията с призива мюсюлманската общност, уммета да се обедини и противопостави на преследването и окупацията“, пише информационната агенция Anadolu Agency.

В двудневното събитие участие взеха близо 70 учени и изследователи от общо 20 страни по цял свят, сред които Йордания, Ирак, Пакистан, Азербайджан, Казахстан, Индонезия, Кения, Уганда, Сомалия, Великобритания, Франция и други.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.