Дискусия в ДУ Русе

 

Как да се държим Online?

 

 

Учениците от ДУ Русе организираха лекция на тема  „Комуникации  и връзки в социалните медии“,  лектор на която  беше заместник главният мюфтия Бирали Бирали.

Срещата протече във вид на дискусия. Лекторът и учениците зададоха заедно въпроси и потърсиха техните отговори.

Как трябва да се държим във виртуалното пространство?  Как  да създаваме връзки, приятелства?  По какъв начин да споделяме и какво можем да споделяме във виртуалния свят?  Какви са позитивите на виртуалното и какви са негативите?  

„Това са все въпроси,  които стоят пред всеки един младеж, който се опитва да се развива, съобразно законите, които Аллах е дал към нас и в същото време да бъде в света в който живее по начин който да бъде адекватен на съвременните предизвикателства, съвременното развитие на технологиите и връзките между хората.“ каза Бирали Бирали и продължи:

         „Един мюсюлманин, който е във възраст на своето узряване трябва да балансира между живота си в реалното и живота във виртуалния свят.  Принципите, които важат за поведението ни  в реалната действителност трябва да се  прилагат и във „виртуалната реалност “

Учениците благодариха на заместник главния мюфтия Бирали Бирали и споделиха намерението си да продължат тези дискусии като канят различни лектори и личности на тях.

 

Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.