Неизвестно лице извърши кражба на пари от кутия за дарения в централната джамия на Смолян

 

 

Снимка: Ranica.eu

На 19 януари (петък) 2018 година служител на Мюсюлманско настоятелство – Смолян установил, че е отворена касата за дарения, която се намира в голямата молитвена зала на смолянската джамия. Липсвали парите от нея. Установено е, че битовата кражба е извършена след приключването на петъчната молитва джума намаз, когато вече е нямало мюсюлмани в сградата.

Служителите на Районно мюфтийство – Смолян са прегледали записите на камерите за наблюдение, които са монтирани в молитвения дом.

„Видяхме, че непознато за нас лице влиза в сградата, прави кратък оглед, след което със сила отваря касата за дарения, взима парите и ги прибира в джоба си. След което излиза.“ – разказа за Grandmufti.bgсекретарят на Районно мюфтийство – Смолян Вахди Бозов.

Своевременно е подаден сигнал за случилото се в полицията от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. На местопрестъплението веднага е пристигнала дежурна оперативна група на ОДМВР-Смолян. Направен е оглед и са снети доказателствени отпечатъци. Иззети са и записите от видео камерите.

Не се знае с точност какъв е размерът на откраднатата сума пари, тъй като кутията е била затворена и даренията са ставали анонимно. Но по информация на настоятелството всеки петък даренията възлизат на около 100.00 – 150.00 лева. Събираните средства са били предназначени за поддръжка на джамията.

 „След случилото се съдействахме на полицията, която работи по случая.“ – добавя Вахди Бозов от Районно мюфтийство – Смолян.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.