Mюсюлманите в Австралия с активно участие в честванията на националния празник

 

Мюсюлманска организация в Австралия организира общността на мюсюлманите да се включи в предстоящия национален празник на страната на 26 януари. Идеята е да се отслужи извънредна молитва в джамиите, след което празникът да се отбележи с безплатно барбекю в двора на джамията „Бейтул Худа“ в Сидни, на което всички ще са добре дошли, пише DailyMail. Организаторите искат да преборят предразсъдъците, че мюсюлманите не са лоялни граждани на Австралия, както и да изразят своята обич към страната.

         Активността по организацията на честването на Деня на Австралия е голяма и в социалната мрежа, където инициаторите вече пуснаха хаштаг #MuslimsForLoyalty.

 

„Искаме да накараме хората от общността ни да не се срамуват да изразят гордостта си, че са австралийци“, споделя пред DailyMail - Австралия говорителят на организацията – инициатор Акил Ибрахим.

 

Той каза още, че рано сутринта на националния празник на Австралия мюсюлманите ще отслужат молитва, в която ще помолят за просперитета и мира в Австралия. В джамиите през празничния ден ще се четат лекции, които като тематика ще са свързани с живота на мюсюлманите в страната.

„Ние заставаме рамо до рамо с нацията, правителството и хората, защото религията ни учи на любов – и към родината“, бяха част от думите по повод предстоящия празник на Имам Инамул Хак Кеусер от екипа на организаторите.

 

Автор: Л. Чаушева

 

Снимки: Dailymail.co.uk

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.