Районно мюфтийство - Кърджали проведе редовно заседание с имамите

 

Кърджалийското районно мюфтийство проведе редовно месечно заседание с имамите от региона, което се проведе на 22 ноември (сряда) 2017 година в централната джамия на град Кърджали.

На срещата бяха обсъдени различни теми, като акцент беше поставен върху провеждането на Седмица на сираците 2017 година и подготовката за различните тематични събития и активности, свързани с нея – хутбета, лекции, благотворителни базари и други.

Имамите и служителите на Районно мюфтийство – Кърджали по време на заседанието дискутираха и провеждането на абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за идната 2018 година.

Обсъден беше и актуалният въпрос за отбелязването нощта на Святото рождение на Пратеника (с.а.с.), известна още като Мевлид Кандили. По този повод бяха разгледани предстоящите по случая програми в различните населени места в региона, подготовката за тематичните ваазове и насихати, въпроса за храната и т.н.

Дневният ред на проведеното заседание включваше още и темата за провеждането на празнична програма по случай края на учебната година в обучителния център за имами в село Устина, пловдивско.

Работното заседание на Районно мюфтийство – Кърджали за месец ноември завърши с дуа към Аллах да отреди хаир и благополучие в личните и служебните дела на присъстващите и на всички мюсюлмани.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.