Районният мюфтия на Монтана Неджати Али бе сред официалните гости на духовия празник на Видин – Димитровден

 

На 26.10.2017 година ( четвъртък) районният мюфтия на Монтана Неджати Али присъства на духовния празник на град Видин, който всяка година се отбелязва на Димитровден. Али бе сред официалните гости на тържествата в града по покана на кмета на  града инж.Огнян Ценков и врачанския митрополит Григорий, който е наместник на овдовялата Видинска епархия.

В съслужение със свещеници от града митрополит Григорий отслужи тържествената литургия в града, с която по традиция се откриват  празниците на Видин на Димитровден всяка година.

След това се проведе литийно шествие, предвождано от кмета на Видин, в което се включиха официалните гости и жителите на града. Те стигнаха до площада на града, където се извърши церемония по издигането на националния флаг.

 На тържествената церемония присъстваха още областният управител Албена Георгиева, кметът на Монтана Златко Живков, председатели и общински съветници.

Освен църковната литургия и литийното шествие, тазгодишното отбелязване празникът на град Видин включваше още тържествено общинско заседание, официален коктейл, празничен концерт и вечерна заря на площад „Бдинци“ в центъра на града.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.