Главния мюфтия бе гост на благотворителен базар на Международния дамски клуб - София

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи бе гост на откриването на годишния благотворителен базар на Международния дамски клуб - София. По покана на турския посланик Н.Пр. Сюлейман Гьокче главния мюфтия участва в представянето на турския щанд на базара. Гостът и домакина опитаха своите умения в изкуството "Ебру".
"Ебру", е едно от най-древните изкуства за украса. Известно е, че наименованието идва от "Аб-ру", което на средноазиатски турски диалект означава водна повърхност. Предполага се, че това изкуство е възникнало през 9 в. в Тюркистан. Негови образци се разпространяват в Европа и Америка под названието "турска хартия".
Инициативата се провежда за 20-ти пореден път. Всички събрани средства ще бъдат предоставени за финансиране на благотворителни проекти. На щандовете в базара бяха представени 50 държави. За атракция на посетителите имаше програма с изпълнения през целия ден. Гражданите и гостите на София имаха възможността да опитат и закупят ястия и напитки от цял свят, произведения на изкуството, подаръци, играчки, книги и сувенири.

Снимки:

 

  

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.