Благодарности от Отдел „Образование” към Главно Мюфтийство

 

         Отдел „Образование” към Главно мюфтийство удостои с благодарствени грамоти и плакети отличилите се с успех региони по време на кампанията за подпомагане на Ислямското образование.

На втория ден от месец октомври в Смолян беше организирана церемония за награждаване на отличилите се с успех по време на кампанията за подпомагане на ислямското образование районни мюфтийства. На отличилите се с успех районни мюфтийства им се връчиха плакети в присъствието на Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

Специалистът към отдел „Образование” към Главно мюфтийство Назмие Кулова по случай връчването на благодарствените грамоти и плакети направи следното изказване: „Направи се равносметката на всички средства от кампанията, след това както всяка година беше дадено, за да се публикува под формата на доклад в списание „Мюсюлмани”. Както всяка година на тези, които са събрали средства над 1500 лв. им беше връчен плакет. Но тази година като знак за благодарност подготвихме по един малък плакет за всички районни мюфтийства. Тези които попаднаха на първите пет места (Смолян, Благоевград, Пазарджик, Айтос и София) им бяха присъдени малко по-големи подаръци, понеже наистина от някои области бяха получени помощи над 25 000 лв. Тази година средствата получени по време на кампанията, сравнение с други години се удвоиха, елхамдулиллах.”

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.