Програми по случай завършването на летните коран-курсове бяха организирани от Районно мюфтийство - Русе

 

         На  22 и 23 август 2017 година бяха проведени финалните мероприятия с летните коран-курсове в селата Голямо Враново и Малко Враново, област Русе.

         В мероприятията участваха двадесет и пет деца, от 6 до 13-годишна възраст. Сред гостите бяха и родители и други близки на малките курсисти от съответните села.

Сред официалните гости на тържеството бяха районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню, Адем Кълъч и русенският имам на джамията ”Хаджи Мехмед Паша” Недред Османов.

        

       Програмата започна с четене на айети от Корана от курсиста А. Айханов и продължи с рецитиране на хадиси, стихотворения и иляхита. Районният мюфтия на Русе отправи своето приветствие, в което акцентира на важността и значимостта на провежданите летни коран-курсове и тяхната полза за учениците, както и отбеляза, че такива мероприятия предстоят да бъдат провеждани и в други населени места.

 

        

      В края на програмата бе отправена дуа за берекет от Адем Кълъч, а на всички участници в провежданите през сезона летни коран-курсове бяха връчени награди лично от районния мюфтия Юджел Хюсню.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.