Районен мюсюлмански съвет – Смолян проведе извънредно заседание във връзка с кампанията в подкрепа на ислямското образование в България

 

На 07.06.2017година Районен мюсюлмански съвет – Смолян проведе разширено заседание с участието на представители на мюсюлмански настоятелства на централните джамии в областта. Единствена точка в дневния ред на заседанието беше обсъждане на идеи за подпомагане на текущата национална кампания в подкрепа на ислямското образование в България.

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов докладва, че са изпратени уведомителни писма във връзка с инициативата до всички мюсюлмански настоятелства в област Смолян. Наред с това на 16 юни във всички джамии в областта ще бъдат изнесени хутбета с цел популяризиране на кампанията и постигане на по-голяма активност от страна на местните мюсюлмани.

Районният мюфтия получи уверението от всички присъстващи, че ще положат максимални усилия кампанията да бъде популяризирана и да бъде предоставена възможност всеки да направи своето дарение до края на месец Рамазан.

Заседанието завърши с ифтар, даден от Районното мюфтийство в Смолян.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.