С официално тържество отбелязаха Кутлу Доум 2017 във Велико Търново

 

С тържествена програма и с аудитория от близо сто гости Районно мюфтийство – Велико Търново отбеляза Седмицата на святото рождение – Кутлу Доум 2017. Празничното честване се състоя на 29 април (събота) в читалище „Надежда” в старопрестолния град.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник-главният мюфтия на България Бирали Мюмюн и районният мюфтия на Търговище Енвер Яхов. Сред гостите на събитието беше и група студенти от Висшия ислямски институт в София.

В началото на програмата приветствие към всички гости поднесе домакинът на мероприятието - районният мюфтия на Велико Търново Сюлейман Масурев.

Изказвания в рамките на тазгодишното мото на честванията за Кутлу Доум - „Търсете знанието от люлката до сетния си час”, направиха заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн и Енвер Яхов – районният мюфтия на Търговище.

Тържеството по случай Святото рождение на Пратеника (с.а.с.) включваше и редица детски участия. Деца от коран-курса на град Велико Търново изпълниха иляхита, а поетичен религиозен рецитал изнесоха деца от коран-курса на град Свищов. Програмата беше разнообразена и от участието на имама на село Петко Каравелово и възпитаниците му от коран-курса в селото, които заедно представиха театрална сценка.

Празничното честване в град Велико Търново завърши с всеобща дуа, която беше oтправена от районния мюфтия на Търговище Енвер Яхов.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.