Главно мюфтийство на мюсюлманите в България проведе тридневен семинар за жени в сградата на Духовно училище „Нювваб„  гр. Шумен.

От 03.03.2017г. до 05.03.2017г. Главно мюфтийство на мюсюлманите в България проведе тридневен семинар за жени в сградата на Духовно училище „Нювваб„  гр. Шумен. В семинара активно се включиха 25 жени  от различни краища на Североизточна България. На откриването присъстваха Заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов и директорът на духовното училище – Шериф Хюсню. Те поздравиха участничките и сърдечно изказаха своята благодарност, както и спомогнаха финансово, материално и морално за осъществяването на този семинар.

            Ръководител на семинара беше Селиме  Хасанова – преподавател във  Висшия ислямски институт. В семинара взеха участие следните лекторите: Фатма Хамид, Мюзеййен Мустафа и Айджихан Ахмед – студентки от Висш ислямски институт.Те изнесоха лекции относно теми, свързани с живота на Мухаммед (с.а.с), с принципите на вярата и Исляма. Програмата беше разнообразена с посещение на джамиите Къляк и Томбул джами. Семинарът приключи с пожелание за по- чести подобни срещи. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.