ООН: Чернокожите мюсюлмани са обект на дискриминация в Германия

 

През февруари Работната група на експертите към ООН за хората с африкански произход посети Германия във връзка с доклад за съблюдаването човешките права на чернокожите, които наброяват близо 800 000 души в страната.

В понеделник експертната група излезе с информация, че мюсюлманите с африкански произход в Германия са обект на все по-засилваща се дискриминация.

Рикардо Сунга, който е председател на работната група, споделя, че са се увеличили мащабите на ислямофобията и афрофобията в Германия. В резултат на това е нараснал и броят на хората с африкански произход, които се сблъскват с дискриминация на работното място и в учебните заведения.

„Много ученици - мюсюлмани с африкански произход, описват престоя си в училище като травматичен, не само заради расизъм към чернокожите, но и заради расизъм спрямо мюсюлманите.“ – казва Сунга.

В понеделник той призова немските власти да направят необходимото за ограничаване размерите на расовата дискриминация, ксенофобията, афрофобията и всички други форми на нетърпимост на територията на Германия. 

 

                                                                           Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.