Районно мюфтийство – Монтана проведе месечното си заседание с имамите

Районно мюфтийство - Монтана  проведе ежемесечната си работна среща с имамите от региона. Тя се състоя на 23.02.2017 година в офиса на мюфтийството, който се помещава в библиотеката към джамията „Осман Пазвантоглу“ в град Видин.

 

В рамките на заседанието бяха разгледани редица въпроси, свързани с пряката дейност на духовните водачи.  Всеки от имамите представи годишен доклад за извършеното от него в съответния район през изминалата 2016 година. Обсъдени бяха въпроси, свързани с организирането и провеждането на съботно-неделни коран-курсове за деца към Районно мюфтийство – Монтана. Засегнати бяха още теми като участието на кандидат-имами от района на Монтана в едногодишните курсове за имами в Шумен и Устина, абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2017 година и други. 

 

 

Служителите обсъдиха организацията и провеждането на тазгодишната седмица „Кутлу Доум“ посветена на Рождението на Пратеника (с.а.с.) -, както и направиха разбор на свършените задачи през месеците януари и февруари тази година.

 

            Заседанието беше закрито с пожелания за спокойна и ползотворна работа на всички служители от Районно мюфтийство - Монтана през следващия месец.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.