От атеизма към вярата: Башкирски професор доказа съществуването на Бог

Професорът от Башкирския университет Ножип Валитов доказал съществуването на единна Висша сила, благодарение на която всички обекти във Вселената си взаимодействат една с друга. Благодарение на това си откритие ученият атеист станал вярващ човек.

Откритието на професор Валитов е описано в монографията „Вакуумните колебания при химическо възбуждане на атоми и молекули и хаотичността на силовите линии на електромагнитното и гравитационноти поле”. Тя доведе до бурни реакции не само в академичните, но и в религиозните среди.

Професорът получил писмо от Ватикана, от самия Папа, който казва, че ще се моли за него и големите му заложби, довели до написването на тази монография. В писмото пишело, че благодарностите и поздравленията са изпратени „след внимателно изследване и солидни дози проучвания“.

Химикът със световно име Валитов през целия си живот се занимавал с проблемите на науката и бил далеч от вярата.

Днес неговата монография може да бъде намерена в 45 научни библиотеки на 12 страни. В това число и във водещите университети на САЩ, Великобритания и Франция.

Валитов научно доказва девет нови свойства на изкривеното пространство, 16 нови данни за строежа на атома, 16 нови уравнения на единната теория на електромагнитното и гравитационното поле, 16 нови закона и 14 нови свойства на гравитационните сили в астрономията.

Със строгия език на формулите Валитов показал, че всички обекти във Вселената си взаимодействат един с друг, независимо от разстоянието между тях.

„Преди се е смятало, че никакво взаимодействие не може да се извършва със скорост, превишаваща скоростта на светлината,“ – разказва за своето откритие професор Валитов – „това са 300 000 км в секунда“. Но се оказало, че електромагнитните и гравитационните полета си взаиодействат мигновено. Това било обосновано теоретично и потвърдено експериментално.

Препрочитайки Свещените писания – Коран, Библия и Тора – ученият установил, че предпоставки за неговото научно откритие има именно в текстовете от божествените откровения.

„Мисълта е материална“, уверен е ученият, „и тя може да бъде засечена мигновено от всяка точка на Вселената“.

„В свещените книги на основните световни религии пише, че Бог е Всевиждащ и Всечуващ.“ – казва професор Валитов. „Преди някои учени атеисти често са критикували именно това определение. Тяхната логика е била на пръв поглед желязна, тъй като скоростта на светлината има предел и ако  Бог съществува, не би могло мигновено да чуе и види деянията на даден човек”. Но Валитов доказал, че мисълта на всеки от нас е материална. Атомите в молекулите, от които се състоят невроните на мозъка, извършват постъпателни колебателни и вращателни движения. По този начин процесът на мисленето задължително се съпровожда от поглъщане на силовите линии на електромагнитно и гравитационно поле. А така мисловният процес може да бъде засечен от всяка точка на Вселената.

Тови води до заключението, че Бог знае всяка наша мисъл. Да, това е сила, на която е подчинено всичко. Ние може да я наричаме „Господ“, „Аллах“, „Световен разум“, но Той е Един. Взаимодействието в света е мигновено,  където и да се намират обектите.

Учените смятат, че теорията на Валитов опровергава 12 закона на термодинамиката, 20 раздела на химията, 28 раздела на физиката и 40 раздела на механиката. Какво стои зад научното твърдение, че „в равновесните обратими процеси времето може да се превръща в маса и енергия и след това да претърпи обратен процес“?, Това означава, че е възможно възкръсване на мъртвите, както се твърди във всички Свещени книги.

Професорът предложил на свои колеги научните си изводи и очаквал от тях, ако са в състояние, да ги опровергаят. Те не са били в състояние да направят това.

Сега професор Валитов счита себе си за вярващ човек. „Първоначално доказах съществуването на Бог с формули, а след това го открих в сърцето си”.

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.