С религиозно тържество беше отбелязан краят на курсовете за имами в Шумен и Устина

На 19.12.2016 година Районно мюфтийство – Айтос беше домакин на тържество по случай завършването на едногодишните курсове за подготовка на имам-хатиби в град Шумен и в село Устина, област Пловдив. Тържеството се проведе в джамията на град Айтос, като курсистите от Шумен и Устина изнесоха обща религиозна програма, включваща четене на айети от Коран-и Керим и изпълнение на религиозни песни.

Официални гости на мероприятието бяха  д-р Мустафа Хаджи - главен мюфтия на Република България, Ведат Ахмед – председател на Висшия мюсюлмански съвет, генералният консул на Република Турция в град Бургас – Ниязи Акйол, д-р Улви Ата – аташе по социалните дейности в посолството на Република Турция в град София, мюфтията на Одрин Емруллах Юзюм както и районните мюфтии на Айтос,Сливен, Шумен, Варна, Разград, Стара загора, Кърджали Хасково и Пловдив.

След поднесените поздравления от страна на главния мюфтия и другите гости завършилите едногодишния курс, общо 30 човека, получиха своите свидетелства. Тържеството завърши с дуа, отправена от главния мюфтия на страната д-р Мустафа Хаджи.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.