Мюсюлманско изповедание- Главно мюфтийство остро осъжда терористичните актове в Анкара, Берлин и Цюрих.

В Анкара бе убит посланикът на Руската Федерация Н. Пр. Андрей Карлов. Изразяваме най-искрените си съболезнования към семейството, роднините, близките на руския дипломат и към целия Руски народ. Поднасяме също така искрените си съболезнования в памет на жертвите на терористичния акт в Коледния базар на Берлин и съпричастността си към страданията на десетките ранени.

Мюсюлманско изповедание осъжда остро и въоръженото нападение срещу невинни хора в джамия в Цюрих. Този ислямофобски акт, при който бяха ранени посетители на храма още веднъж показва грозното лице на тероризма и, че те нямат религия. Нееднократно мюсюлманското изповедание в България е заявявало своето силно безпокойство от ескалацията на тероризма във всички географски ширини на света, които се явяват най-опасният враг на съвремието. Посегателството над човешкият живот е престъпление и пред Аллах и човечеството.  

Тероризмът е глобално зло, на което трябва да се отговори с още по-решителни и глобални усилия както от страна на държавните институции така и от страна на религиозните.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.