Оскърбен гастарбайтер надарен със злато и айфон

В Саудитска Арабия е получил известност портиера от Бангладеш Назрул Абдулкарим. Случаят е следния. Абдулкарим е бил пред витрина на ювелирен магазин и разглеждал експонатите. Минаващ покрай него пешеходец го е снимал и показал снимката в Туитер заедно с оскърбителни за Абдулкарим думи. По повод нанесените оскърбления на обикновения мюсюлманин по фотографа се посипала лавина от обвинения от възмутени посетители на социалната мрежа.

Историята на Абдулкарим получила широк отзвук в социалната мрежа и в резултата на това много хора жертвали за героя от мрежата свои златни предмети, айфон и други ценни подаръци. Дори му е бил обещано да  му закупят самолетен билет до родината.

Журналистите от телеканала „Ал-Арабия”, когато го посетили разбрали, че той нищо не знае за това, което се е случило с него и изразил своята благодарност към Всевишния за благополучния завършек на тази история.

 

Познати на Абдулкарим съобщили, че той е чного религиозен и порядъчен човек и че независимо от мизерната си заплата редовно всеки ден е хранел кварталните котки.

(Исламнюс.ру)

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.