Имамите от пазарджишко се събраха на работна среща

 

Работна среща с имамите от Районно мюфтийство – Пазарджик се проведе на 27.11.2016 година от 10.00 часа в джамията на град Велинград. 

Официален гост на срещата беше заместник-главният мюфтия на Република България  Ахмед Хасанов, придружаван от началникът на отдел „Иршад“ Халил Ходжов. 

Срещата започна с четене на Коран-и Керим от заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов. След като благодари за прекрасното четене, районният мюфтия Абдуллах Салих запозна присъстващите с дневния ред на срещата. 

На първо място бе направен обстоен анализ на проведените заседания на Висшия мюсюлмански съвет и на Мюфтийския съвет. След това районният мюфтия направи сподели резултатите от проведените летни коран-курсове и от участието на курсистите в Регионалното състезание. Отчетени бяха резултатите от кампаниите, които се провеждат от Изповеданието, и отчет за средствата, които се събират в тях. Участниците в срещата обсъдиха въпроса за активното участие на всички в Седмицата  на сираците, организирана от Главно мюфтийство под наслов „Някога помисли ли за сираче?”.  

Една от точките в дневния ред на работната среща, провела се във Велинград, беше за набирането на абонати за списание ”Мюсюлмани”.

След това думата бе дадена на началника на отдел „Иршад“ Халил Ходжов. В своето изказване заместник-главният мюфтия на Република България Ахмед Хасанов акцентира върху отговорността на имамите при съвременните обстоятелства и предизвикателства, пред които е поставена мюсюлманската общност. Районният мюфтия благодари на всички за положените усилия и отделеното време за участие в поредната работна среща на мюфтийството.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.