СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА КУРБАН - 2016

Тазгодишната кампания на Главно мюфтийство за заколване на курбани по време на Курбан Байрям 2016 се проведе от отдел „Социален“ под надслов ,,Курбанът сближава“. В рамките на кампанията бяха събрани 183 курбана от дребен рогат добитък. Всички те бяха дарени от местните мюсюлмани в страната, както и от българските мюсюлмани в чужбина. Кампанията се проведе в партньорство със сродни организации от чужбина, така че имаше и чуждестранни дарители, изпратили своите курбани в България. Отдел ,,Социален“ пряко следеше работата в рамките на кампанията с помощта на Районните мюфтийства.
В страната бяха заколени над 223 броя едър рогат добитък и 183 броя дребен рогат добитък. Всичко това се равнява на 17440 дяла (пая). Ако приемем, че 1 дял се равнява на 10 пакета (пая), то това означава, че благодарение на кампанията са били подпомогнати 17 440 семейства или общо близо 69 760 човека /ако приемем, че всяко семейство е средно от четири члена/.

Отдел ,,Социален”, съвместно с представители на неправителствени организации, беше на посещение в 9 районни мюфтийства през дните на Курбан Байрам, за да има яснота и прозрачност при коленето и раздаването на курбанското месо и за да се срещне лично с нуждаещите се в съответните райони в страната.

Нека Аллах да бъде доволен от всички братя и сестри, които изпратиха своите курбани при нас и нека да им се даде благодат и  много берекет както в земния, така и в Отвъдния живот.

Аллах да приеме курбаните на всички мюсюлмани.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.