Ислямския институт в услуга на цялото общество

На 03.10.2016г. ислямския институт отвори своите врати за новата учебна 2016-2017 година.

Гости на събитието бяха: председателя на ВМС Ведат Ахмед, главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, зам.главните мюфтии Бирали Бирали и Ахмед Хасанов, районния мюфтия на София Мустафа Избищали, аташето по социалните въпроси към посолството на Република Турция в София Улви Ата и аташето по образованието към посолството на Република Турция в София Шенол Генч.

„Кадрите, които завършват в Ислямския институт не са  само от полза за мюсюлманите, но и за цялото общество” каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

„Ислямския институт е уникален за територията на България, тъй като е единствен и въпреки своя малък мащаб. По голямата част от хората, които работят в Мюсюлманско изповедание са негови възпитаници” каза председателя на ВМС.

„Днес ние сме свидетели как хората  прикривайки се зад религията, могат да имат различни користни цели. Затова пред нас стои голямата отговорност да представим религията по най-добрия начин за да се справим със съвременните трудности и предизвикателства”- с тези думи се обърна към всички д-р Улви Ата.

С пожелание за ползотворна и успешна година, студентите преминаха към своите занятия.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.