Бежанец намери €150 000 в дарен гардероб и ги върна!

25-годишен сирийски бежанец се оказа във фокуса на вниманието на медиите в Германия. Муханад, който наскоро се е настанил в нов апартамент в Минден, Северен Рейн-Вестфалия, получил редица дарения, за да обзаведе жилището си.

Сред дарените мебели бил и скромен гардероб. Муханад почнал да го чисти и се натъкнал на скрито отделение, в което били оставени спестовни книжа за €100 000 и отделно €50 000 в брой.

"Всичките бяха нови банкноти от по €500. Мислех си, че са най-вероятно фалшиви", разказва Муханад пред германския "Билд".

Той обаче потърсил в интернет, за да разбере дали наистина парите са фалшиви и установил, че всъщност са истински. Тогава Муханад се обърнал към миграционните власти, които пък се свързали с полицията.

Сириецът споделя, че вярата му не позволява да задържи парите: "Аз съм мюсюлманин. Не мога да задържа тези пари, религията ми забранява. Аллах не би ми позволил да финансирам собствените си интереси с нечие чуждо богатство".

Властите сега се опитват да намерят собственика на парите.

"Този млад мъж е действал изключително примерно и заслужава уважение", разказва говорител на полицията.

"В много случаи хората намират дребни суми и ги предават в полицията. Но за такава огромна сума е доста рядко събитие!", допълва той.

Муханад е пристигнал в Германия през октомври 2015 година, но семейството му е все още в разкъсваната от войни Сирия. Мъжът ще получи 3% от сумата, или €4 500, ако се броят и спестовните книжа.

Източник: http://www.bgonair.bg/world/2016-07-01/bezhanets-nameri-150-000-v-daren-garderob-i-gi-varna


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.