Десето национално състезание по основни познания за исляма се проведе в Гоце Делчев

На 09-10.09.2016г.  в гр.Гоце Делчев се проведе  Десетото националното състезание по основни познания за исляма. Състезанието бе разделено на две части, първата част предварителен кръг на който се явиха представители на 12 Районни мюфтийства от цялата страна, това бяха групи от Коран курсовете, които са спечелили най-висок бал на предварителните регионални състезания или тестови задачи.
Гости на мероприятието бяха Бирали Бирали – зам.-главен мюфтия, Ахмед Хасан - зам.главен мюфтия, Улви Ата – аташе по социалните въпроси към посолството на Република Турция  в София, Метин Акбаш – генерален консул към посолството на Република Турция в Пловдив, районни мюфтии и гости от цялата страна.
На 09.09.2016г. номинираните състезатели се бяха събрали за провеждането на предварителния кръг. За втората част бяха номинирани групите от Районните мюфтийства Благоевград, Силистра и Смолян.
На 10.09.2016г. от 10:00 ч. в дома на културата в гр.Гоце Делчев бе проведен финала на състезанието на което премериха своите сили номинираните участници от трите мюфтийства.
Състезанието протече в пет кръга, в които състезателите представиха своите умения. Класирането на трите  групи като следва на трето място Благоевград, на второ място Смолян и на първо място Силистра.
Главно мюфтийство благодари на всички участници от Коран курсовете на 2016 г. на всички състезатели, преподаватели и спонсори на състезанието.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.