Регионално състезание в Шумен

 

На 25.08.2016г. в гр. Шумен за единадесета поредна година се проведе регионално състезание по Основни познания за исляма. Програмата започна с четене на Коран-и Керим и поздравително слово на Районния мюфтия на Шумен - Месут Мехмедов. Програмата продължи с въпроси и отговори. Всяка група трябваше да отговори на няколко въпроса. Въпросите бяха разделени на четири групи, които включваха тест; итикат, ибадет; сийер,ахляк и Коран-и Керим.

По време на състезанието учениците от гр. Нови пазар, с.Климент и  с.Ясенково представиха програма с иляхи и религиозни стихотворения.

След класирането водещият състезанието обяви резултатите. На първо място се класираха учениците от с. Ясенково с преподавател Хюсеин Нидаев – имамин  на с. Ясенково. На второ място се класираха учениците от с. Миланово, а на трето място учениците от с. Климент. Класиралите се на първо място придобиха правото да участват в Национално състезание по основни познания за исляма, което ще се проведе в гр. Гоце Делчев. Районно мюфтийство-Шумен осигури подаръци за всички участници в състезанието. Класиралите се на първо, второ и трето място бяха наградени допълнително с грамота и парична награда.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.