В Бургас се проведе среща между религиозните водачи на различните религиозни общности

По инициатива на областния управител на Бургас Павел Маринов на 5 ноември (сряда) се проведе среща с религиозните лидери в областта.
На срещата присъстваха  архиерейският наместник на Българската православна църква в Бургас Борис Беров, районният мюфтия на Айтос Селятин Мухарем, Сабетай Варсанов, лидер на еврейска организация "Шалом" в Бургас, както и представители на протестантската  християнска общност от областта.

Областният управител Павел Маринов откри срещата и предостави възможност на всеки от участниците в нея да разкаже за своя професионален и за своя духовен път, като очертае дейността и проблемите на съответната религиозна общност, която представлява и напътства.
В оформилия се непринуден разговор бяха споделени множество значими благотворителни и хуманитарни инициативи, насочени към подпомагане на социално слаби, вдовици, сираци и малцинствени групи, които различните религиозни общности реализират чрез своите църкви, джамии и други молитвени домове.
Участниците в срещата се обединиха около идеята, че сега повече от всякога ни е необходимо да  утвърждаваме на практика в живота мотото на състоялата се среща - за повече „Толерантност, религиозна търпимост и спазване на религиозните свободи и хуманизъм в обществото като гаранция за траен демократичен правов ред.”

Всички участници благодариха на областния управител на Бургас Павел Маринов за организирането на срещата и му пожелаха успех.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.