Българската мюсюлманска общност в Англия избра ново ръководство на сдружението на мюсюлманите от България

На 10.07.2016 година Сдружението на мюсюлманите от България в Обединеното Кралство проведе Общо събрание за избор на ново ръководство. В новосформирания състав на Управителния съвет на сдружението членуват С. Карани, А. Мехмед, Г. Мехмедов, А. Хасан, Е. Ибрям, А. Докова, Х. Халилова, Е. Рашид и Е. Балджиева. Севгин Карани ще бъде председател на сдружението. Приета и утвърдена беше годишната програма за дейността на управителния съвет, включваща различни културно-религиозни мероприятия и образователни програми.

Официални гости на събранието бяха председателят на Сдружението на турците от Западна Тракия в Лондон Ерджумент Мустафаолу и Неджми Хасанолу, учредител и бивш председател на същото сдружение.

Сдружението, чието ново име е „ОБЕДИНЕНИЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ В UK”, е основано на 02.10.2011 година в Лондон, като представлява мюсюлманската общност от България в Обединеното Кралство и същевременно с това е представителство на Главно мюфтийство.

На 19.06.2016 година главният мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи се срещна с мюсюлманската общност в Лондон, като призова мюсюлманите да бъдат единни и обединени, да работят заедно за своя просперитет и за бъдещото на своите деца.  Да внимават за баланса между материалното и духовното, да не загубят едното за сметка на другото. Също така заяви, че Главно мюфтийство представлява всички мюсюлмани от България, независимо дали са в страната или в чужбина.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.