След 84 години прекъсване в село Долно Осеново отново организираха хатим

През последните 84 години мюсюлманите от село Долно Осеново не са участвали в хатим на собствена територия. След толкова дълго време едва тази година коран- курсът  от  селото стана повод в Долно Осеново да бъде организиран тържествен хатим.
След  дългогодишните усилия и отдадеността като преподавател по Коран от страна на ръководителя на местния коран-курс, 38 жени успешно завършиха прочита на Свещената книга и направиха т.н. хатим.
Тържеството по повод постигнатия успех от страна на възпитаничките от коран-курса се проведе в джамията, където освен тях и близките им, присъстваха и много хора от селото и околността.
Официални гости на мероприятието бяха районният мюфтия на област Благоевград Айдън Мохамед и хора от екипа на Районно мюфтийство - Благоевград.
В своето приветствие районният мюфтия почерта важността на постигнатия успех от страна на местните жени от коран-курса.
Тържествената програма в село Долно Осеново включваше прочит на част от Корана от страна от участниците, както и рецитиране на религиозни стихотворения и изпълнение на иляхи.
След края на програмата на всички участници бяха връчени свидетелства за завършен коран-курс. Всички те получиха и подаръци – книги на ислямска тематика.
 Специално за повода възпитаниците на коран-курса, техните близки и хората от селото бяха подготвили  богата почерпка от домашно приготвена храна.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.