Месец Рамазан в столицата

Дните отминават, месеците се сменят и ето, че докато преди няколко дена посрещахме най- благодатния месец, то вече сме в последните му дни. Месецът на милостта, опрощението и спечелването на задоволството на Всевишният Аллах. В началото на Рамазан ние благодаряхме на Създателят на световете, за това, че сме от онези хора, които отново с нетърпение дочакаха този велик месец. Сега се стремим да извършваме колкото се може повече добри и праведни дела, понеже наградата е много по- голяма в сравнения с останалото време.
През настоящия Рамазан по волята на Аллах Теаля на пет различни места в столицата всяка вечер се раздават ифтари и се отслужва теравих намаз. Повече от хиляда човека, мъже, жени, деца, бедни и богати, мюсюлмани и немюсюлмани, различни по етнос хора, дипломати и редови граждани, рамо до рамо участват на традиционната вечеря ифтар в Централната софийска джамия „Баня Башъ“ и в месджидите в кварталите „Люлин“, „Ботунец“, „Орландовци“ и село Световрачене. Картина, която неможе да се види, освен в Рамазан. Разбира се за осъществяването на този хизмет се полагат изключително много усилия от имамите, мюсюлманските настоятелства и много доброволци, за което Районно мюфтийство - София изказва най-сърдечни и искрени благодарности и нека Всевишният им приеме тези усилия и ги награди многократно, както на земята, така и на Ахирета.
Нека Всевишният отреди да бъдем от постоянно извършващите ибадет единствено за Него, нека приеме добрите ни дела и ни насочва към извършването на повече такива, нека този месец да бъде милост, опрощение и спасение от Огъня за всички вярващи.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.