Говеенето е универсален метод на възпитание

Председателя на Висшия мюсюлмански съвет г-н Ведат С. Ахмед бе домакин на ифтар в чест на бившите и настоящите членове на Висшия мюсюлмански съвет. 
За втора година в сградата на Главно мюфтийство се организира ифтар в този формат – с присъствието на настоящото и бившото висше ръководство и членовете на висшия колективен ръководен орган на Мюсюлманско изповедание. Присъстваха също на районните мюфтии, представител от дирекция „Вероизповедание“ и аташето по социалните въпроси в посолството на Република Турция в София.

Рамазанът е месец на Корана, който напътства към правия път и показва границите на доброто и злото.  Той е месец на оруча (говеенето), който учи хората на търпение, споделяне, дисциплина и добротворство. Говеенето е универсален метод на възпитание и прави хората по-добри и по-отговорни“, каза в словото си председателят Ведат Ахмед

По думите му по време на ифтара преживяваме най-висшата форма на търпението защото имаме възможността да докоснем храната, но не го правим до определената минута. Сърцата ни трептят, но търпим, за да се извисим духовно и за да сме по силни  защото живота е суров и изисква много търпение.

Председателя благодари на всички присъстващи, че са уважили поканата и са се отзовали на ифтара и завърши словото си като отправи молитва към Аллах за повече добро, благодат мир и щастие, както за мюсюлманите в България така и за всички граждани на родината ни, за всички хора по света  и особено за онеправданите и изпадналите в беда по цял свят.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.