Ще разсее ли "Денят на отворените джамии” предразсъдъците за исляма?

В Австралия се проведе първият в историята на страната общонационален „Ден на отворените джамии”. През този ден във всички джамии на страната като гости биват посрещани хора от различни вероизповедания. Единственото условие за посетителите е било да имат желание да се запознаят с религията ислям.

 Според думите на президента на ливанската диаспора в Австралия Самир Дандан, целта на Деня на отворените врати на джамиите е да се разсеят изградените предразсъдъци за исляма и мюсюлманите.

 „Поканили сме всички немюсюлмани да ни посетят и да се запознаят в детайли с  това как протича ежедневието на мюсюлманина и какво е поведението му в джамията” – отбелязъл Дандан, цитиран от Business Insider.

 Премиер-министърът на Австралия Тони Еббот също е изразил надежда, че това мероприятие е спомогнало да се сплотят гражданите и да се изгладят отношенията между различните вероизповедания.

 „Надявам се, че това е позволило на австралийците да узнаят повече за различните религии и традициите им и да се концентрират върху нашите общи ценности.” – казал премиер-министърът.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.