Световноизвестният четец на Корана хафъз Мустафа Юзджан Гюнешдоуду посети Кърджали

По покана на районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед на двудневно посещение в град Кърджали бе световноизвестният четец на Корана и изпълнител на иляхита хафъз Мустафа Гюнешдоуду. Той пристигна в Кърджали заедно със своя екип, където взе участие в организираното от районното мюфтийство събрание на имамите от региона. Това се случи на 11.05.2016 година. Той сподели с имамите своя опит като имам в Германия и уточни, че религиозният служител - имамът трябва да бъде винаги усмихнат, добре облечен и да се отнася с голямо уважение към околните. След заседанието на имамите районният мюфтия Бейхан Мехмед откри с приветствено слово програма-концерт в двора на кърджалийската джамия началото. Тържеството започна с четене на стихове от Корана от световноизвестния хафъз и продължи с изпълнения на иляхита  от сина на Гюнешдоуду – Нуруллах Гюнешдоуду, който изключително много зарадва и въодушеви всички присъстващи. На празничната програма присъстваха районните мюфтии на Хасково и Пловдив, както и заместник-мюфтиите на Ардино и Кърджали. Програмата продължи  с изпълнение на традиционния танц „Сема“ от гости от турския град Коня.

Краят на мероприятието бе отбелязан с изпълнения на няколко иляхита от хафъз Мустафа Гюнешдоуду, който отправи и дуа за здраве, берекет и мир.

Ден преди мероприятието в Кърджали хафъз Гюнешдоуду взе участва в официална програма в Момчилград,  организирана от СОДУ – Момчилград, по повод дипломирането на дванадесетокласниците от училището.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.