Кърджалийският мюфтия посети СОДУ –Момчилград

Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед посети момчилградското духовно училище и се срещна с възпитаниците. Това се случи на 27.10. (понеделник), като поводът за визитата на районния мюфтия бе настъпването на новата година по Хиджра.По време на визитата си той бе придружаван  от своя заместник, мюфтията Ерхан Реджеб, и гост-имама от Република Турция Реджаи Йълдъз.
Въодушевени от визитата на районния мюфтия, представителите на ръководството на училището заедно с учениците с радост посрещнаха гостите.  
Бейхан Мехмед поздрави всички ученици, като им пожела здраве и много успехи в обучението. Гостите поднесоха подаръци на всички ученици - молитвени килимчета и забрадки.
Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед използва поводът да извести учениците и учителите от СОДУ – Момчилград за новата придобивка на мюсюлманите от региона – а именно книжарница за религиозна литература, която предстои да бъде открита. В нея ще се предлагат изданията на Главно мюфтийство, както и някои други атрибути и аксесоари като броеници, молитвени килимчета и още неща, свързани с ислямската религия. От своя страна директорът на училището Ахмед Бозов благодари за посещението на гостите от Кърджали.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.