Международна среща на мюфтии се проведе в Хасково

Районно мюфтийство - Хасково организира среща, като събра представители на мюсюлманското изповедание от България и някои от страните съседки. В грандиозната среща се включиха служители на Районно мюфтийство – Хасково, които бяха и домакини, както и много видни гости, сред които главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, мюфтията на Ипсала, мюфтията на област Едирне, мюфтията на Комотини, мюфтията на Лалапаша, мюфтията на Сюлолу, мюфтията на Мерич, мюфтията на Узункьопрю, районният мюфтия на Сливен, районният мюфтия на Смолян, районният мюфтия на Кърджали, представител на университета в град Сакаря и директорът на СОДУ - Момчилград.
В много топла атмосфера бяха обсъдени междусъседските отношения и  бяха разгледани пряко касаещите изповеданието ни теми. Мюфтиите се договориха и в бъдеще заедно да организират съвместни срещи с цел укрепване на дружеските взаимоотношения.
Домакинът на срещата - районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди,  изказа благодарността си на отзовалите се на поканата гости и искрено пожела това начинание да послужи за пример на другите религиозни водачи, така че по-често да се организират подобни срещи, които да допринесат за обединение, братство и единство между мюфтийствата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.