Главния мюфтия уважи честванията по случай 3 март

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи уважи честванията по случай Националния празник на България 3 март. Той поздрави президента, председателя на Парламента, министър-председателя и патриарха по повод празника. Религиозния лидер участва в церемонията по тържественото издигане на националния флаг пред паметника на Незнайния войн и на тържествената заря проверка пред Народното събрание.
„В историческия календар на българите има дати и събития, които променят из основи пътя на нашия народ. Ние, свободните българи, не просто отбелязваме успешния завършек на Руско-турската освободителна война. Днес почитаме героичната саможертва на всички онези многобройни националности, дали своя принос за българската свобода”, каза президента на Републиката Росен Плевнелиев в тържественото си слово по случай празника.
По думите му кризи е имало и ще има. Хуманизмът, върховенството на закона и споделените ценности са верният път за достойното справяне с тях. Днес няма народ и държава, която може да се справи сама с глобалните кризи и предизвикателства.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.