Председателя на Диянета на Турция поздрави главния мюфтия с преизбирането му на поста

„За мен е високо удоволствие да науча за преизбирането Ви на поста главен мюфтия, а също така  и за избора на председател на Висшия мюсюлмански съвет и членовете му на Националната мюсюлманска конференция на 24 януари т.г. с обединения вот на над  900 делегати”, пише проф. д-р Мехмед Гьормез, председател на Председателството по религиозните въпроси на Република Турция (Диянет) в специален поздравителен адрес до главния мюфтия д-р Мустфа Хаджи по повод преизбирането му на поста.

На 24 януари 2016 г. в София се проведе Национална мюсюлманска конференция, която избра за свой религиозен лидер д-р Мустафа Хаджи и за председател на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед.

„Надявам се в този нов 5 годишен период да доразвием нашето традиционно добро сътрудничество, което заедно изградихме през годините. Вярвам, че това ще допринесе за добрите взаимоотношения между нашите страни и нашите две институции в услуга на мюсюлманската общност”, пише още проф. Гьормез.

По думите му това би било и добър повод за качествено по-добър тласък в развитието на религиозните дела и укрепване на братските връзки.

„Използвам възможността отново да Ви поздравя за преизбирането Ви на поста с категорично обединената воля на мюсюлманската общност в България. Моля се Всевишния да възнагради Вас и всички служители в системата на Мюсюлмански изповедание с успехи и просперитет”, посочва в своето писмо председател на Председателството по религиозните въпроси на Република Турция.

Според него този избор с позволението на Аллах, ще доведе до сплотяване на мюсюлманската общност в България, в ефективно обединение и братство в ислямската религия.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.