Латиноамериканците все по-често приемат Исляма

През последните години все по-голям брои латиноамериканци приемат Исляма, желаейки да подредят своя живот и да придобият душевно равновесие.
„Ислямът разделя техния свят на позволено и забранено, затова те точно знаят, какво и  как да го правят – пояснила в интервю за Voice of America Стефано Лондоно от Международния университет във Флорида, която работи по тема за причините за приемането на Исляма от Латиноамериканците. Коранът е за тях пътеводител, в които ясно и точно е казано как трябва да се обличат, как и какво да ядат, как да се мият, как да се държат в обществото, как и кога да се молят”.
    Според оценки на организацията whyIslam.org, около 6% от латиноамериканците в САЩ изповядват Ислям. С тези данни разполага социологическия център Pew Research. Освен това латиноамерикански произход има всеки десети от приемащите Ислям в САЩ.
Кубинката Грейса Торес е приела Исляма в последните месеци на бременността си със своето второ дете Мехди. Според нейните думи тя и мъжа й нямат никакви родственици в САЩ и Исляма им е дал спокойствие и безопасност – „Хубаво е да вярваш, че това може да го има” – тазва тя.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.