Художници от цял свят показват своите представи за ислямската култура

През този месец в Дубай e открита изложба от лондонската галерия «Ахлан Арт», която ще покаже в ОАЕ 35 картини на художници от различни страни, показващи своето виждане за ислямската култура,
В изложбата ще вземат участие художници от Азия, Африка, Великобритания и Близкия изток. Изложбата се организира под надслова „Духът на Исляма” – това е още един опит да бъде отразен духа на тази религия посредством живописни и графически средства смисъла на Свещения Коран и хаджа, пише . The National.
„Ние ще дадем думата на начинаещите художници, като им дадем възможност да изразят сложната природа на ислямското изкуство. Връзка с него ще почувстват даже и немюсюлманите, те ще усетят успокоение, гледайки представените картини” – казва основателя на галерията «Ахлан Арт» и благотворителния фонд  Mount Elimu Хасан Мауджи.
Главна забележителност на изложбата, която се открива втората неделя на октомври и завършва на 18 октомври, са работите на двамата ислямски художника със световно известни имена Сидик Джума и Питер Гулд.
По време на изложбата зрителите ще имат възможност да се срещнат и със самите художници.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.