Главно мюфтийство поднася своите съболезновaния на турския народ

От името на всички български мюсюлмани Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България поднася своите най-искрени съболезнования по повод трагичния инцидент в столицата на Република Турция – Анкара в събота 10 октомври 2015 г.
В официален съболезнователен адрес до турския посланик в София Н.Пр. г-н Сюлейман Гьокче Главния мюфтия се обръща с молба, да бъде предадено съчувствието ни на целия турски народ и опечалените семейства, както и пожеланията ни, за силно търпение и скорошно оздравяване на ранените.   
Главно мюфтийство за пореден път изразява своята позиция, че нарастването на случаите на покушение над невинни човешки животи през последните години в населените с мюсюлмани райони, крайно оскърбява и компрометира мира и бъдещето на човечеството. Неприемливи и дълбоко укорими са актовете на насилие, насочени срещу човечеството, независимо от религиозните, етническите и географските различия. Немислимо е погазването на правата на невинни хора, превръщайки ги в безпомощни мишени на смъртта.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.