Център за ислямско право и ислямска цивилизация ще бъде открит в Йейлския университет

Йейлският унивеситет в САЩ ще открие Център за ислямско право и ислямска цивилизация, получавайки финансова подкрепа за това от близкоизточен финансов магнат, пише OnIslam.net.

Бившият декан на Йейлския правен факултет Ентони Кронман коментира плана за строителството на новия център, като споделя, че той ще бъде готов до две години. 

„Ние ще подходим към реализирането на този проект поетапно, тъй като това е сложна програма и изисква много време”. – допълнил той.

По покана на правния център във висшето учебно заведение лекции ще четат различни ислямски учени,ще се провеждат семинари. Ще се организират срещи с преподавателите и по този начин ще се извършва цялата научно-изследователска дейност.

Първите научни сътрудници ще започнат работа в центъра още тази есен.

Студентите от Йейлския университет с одобрение посрещнали новината за откриването на Центъра за ислямско право.

„Мисля, че това е абсолютно необходимо, отчитайки изменението на отношенията на САЩ и страните от близкия Изток.” – казва студентката Маргарет Мур.

Студентката по право Сара Ести е уверена, че новата академична платформа ще създаде за студентите благоприятен климат за изучаване на ислямското право, благодарение на лекциите на гост-лектори и евентуалните задгранични пътувания.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.