Премиерата на епическата драма „Мухаммед” гледаха в Иран и Канада

Вчера зрителите в Иран и Канада имаха възможността да видят премиерата на високо бюджетния филм, посветен на биографията на Пратеника Мухаммед (с.а.с.). Веднага след премиерата са постъпили и първите положителни отзиви.
Филмът „Мухаммед“ е с продължителност 171 минути и е дело на режисьора Маджид Маджиди. Музиката към филма е писана от известния холивудски композитор Алла-Ракса Рахман. Прожектиран е едновременно в кина в Техеран и Монреал.
Филмът,  с огромния за Иран бюджет от 40 млн. долара, е бил частично финансиран и от държавата. Той представлява трилогия за живота на Пратеника (с.а.с.), като целта му, според думите на режисьора, е да разсее съществуващите предразсъдъци, свързани с мюсюлманите и исляма.
Според зрители, гледали премиерата, той е изпълнен със специфични ефекти и емоционални сцени.    „Това е много трогателен филм.” - казва 40-годишната иранка Махса Расулзаде, посетила премиерата заедно с майка си и дъщерите си.
„Струва ми се, че този филм може да стане отправна точка на познания за тези, които не знаят нищо за исляма” – казва 21-годишният Абдулфазлъ Фатех, присъствал на премиерата със семейството си.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.