Над 500 деца се включиха в летните училища, организирани от Главното мюфтийство. 

Тазгодишното издание на проекта започна на 8 и приключи на 29 юли, а домакини бяха Духовните училища в Шумен, Русе и Момчилград. 

Девет дневната програма, в която участниците бяха разпределени в две групи, включваше религиозни дисциплини, дейности, които поощряват личностното развитие на децата, както и забавни игри.

В периода 08-17 юли 2024 г. Духовното училище в Момчилград отвори вратите си за 160 ученика. В лятното училище в ДУ "Нювваб" - гр. Шумен участваха 75 деца, а в Русе се включиха 30. 

В периода 20-29 юли 2024 г. бяха организирани занятия за втората група, а броят на учениците и в трите Духовни училища, беше същият.

През тази година децата от лятното училище в Момчилград участваха в две благотворителни инициативи.

За първата те изработиха ароматизирани сапуни в химичната лаборатория на Духовното училище. Едната част от средствата, които ще бъдат събрани с продажбата им, ще бъдат дарени за строежа на джамия до Духовното училище в Момчилград, а друга - за учебни проекти.

Участниците в лятното училище дариха и 800 лв. за лечение на болно дете. Те бяха събрани чрез продажба на подаръчни комплекти, изработени от самите тях. 

Гост на занятията в Духовното училище в Русе и Шумен беше зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов. 

В края на обучението децата имаха възможност да посетят Едирне и Чанаккале, където разгледаха историческите джамии и забележителности.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.