Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед поднесоха съболезнования на Ислямска република Иран във връзка с трагичната смърт на президента Ибрахим Реиси, външния министър Хюсеин Емир Абдулахиян, губернатора Малик Рахмети, имама Мохамед Али Ал Хашим. 

Д-р Мустафа Хаджи и Ведат Ахмед посетиха Посолството на Иран в София.

"Смъртта е неизбежна за всеки, който е дошъл на този свят. Важно е човек да направи нещо за народа си, за да остави следата на доброто. Президентът на Иран беше добър пример за държавническо поведение и служба на народа си.

Молим се на Аллах Теаля да го помилва и да го настани в Дженнета", бяха думите, които написа главният мюфтия. 

"Президентът на Иран, който е една от най-важните държави в ислямския свят, остави трайни следи. Поднасям съболезнованията си от мое име и от името на представлявания от мен Висш мюсюлмански съвет към близките на загиналите и целия ирански народ", написа Ведат Ахмед.

Той изрази мъката си, от факта че в този инцидент са загинали двама видни държавници, които е имал честта да срещне и да слуша техните изказвания по време на Международната конференция за сближаване на мюсюлманските течения, която се проведе в Техеран през 2023 г.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.