Хелял индустрията на Филипините се разраства активно

Филипините са си поставили за задача да станат първата немюсюлманска държава, която ще въведе единна стандартна система за хелял продукцията, съгласно изискванията на Организацията за ислямско сътрудничество, заявиха от местния Департамент за наука и технологии.
На откриващия се тази неделя в предградието на Манила Пасае Филипинска асамблея за хелял, областният директор на департамента Хаджа Шайма Зенайда Лайдан, съобщи, че ведомството има намерение да приведе филипинските стоки  в съответствие с нормите на ОИС, които ще се представят на хелял пазар.
Тя вижда в това големи възможности пред страната, защото Институтът по стандартизация и метеорология в ислямските страни при ОИС е предал своите нормативни документи на филипинския Департамент за наука и технологии.
Департаментът за наука и технологии е открил първата в страната лаборатория за хелял контрол в град Котабато още през 2007 година и също така е подписал меморандум за съгласие с Националната комисия на филипинците мюсюлмани с цел развитието в страната на хелял отрасъла.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.