Над 600 души се събраха на ифтар в Кърджали, който беше организиран от Районното мюфтийство с подкрепата на неправителствената организация "Йесеви".

Сред гостите в Кърджали бяха зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, областният управител на Кърджали Никола Чанев, кметът на общината Ерол Мюмюн, народни представители, дипломати, председателят на неправителствената организация "Йесеви" Махмут Джьомерт и неговият екип, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов.

Като домакин районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди поздрави всички гости и посвети своето слово на символиката на говеенето и възможността хората да се срещат по време на ифтарите. Поздрав към вярващите отправи и председателят на "Йесеви". 

Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед говори за уроците, които трябва да научим през месец Рамазан и пожела на всички да посрещнат по най-красивия начин Рамазан Байрам. 

Областният управител и кметът на Кърджали подчертаха, че регионът и местните хора са пример за толерантност и единство, а подобни събития са доказателството за това. 

Ифтарът беше съпътстван от културна програма, в която бяха представени традициите на вярващите.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.