Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед проведе срещи със сираци и участва в ифтари с деца без родители, които Мюсюлманското изповедание подпомага със средства от кампанията "Седмица на сираците".

Срещите се състояха с деца, с които пряко работят Районните мюфтийства - Хасково, Пловдив и Благоевград.

По време на ифтара в Хасково зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед поздрави децата, техните родители и гостите на вечерята. Той посвети словото си на символиката на Рамазана, говеенето, мотивацията и упованието на Аллах в този период. Бейхан Мехмед благодари на районния мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб и на имама на Старата джамия в областния град за съпричастността им към съдбата на сираците и усилията за подготовката на срещата с тях.

Районният мюфтия на Хасково на свой ред приветства гостите и припомни, че от началото на годината средствата за подпомагане на сираци, както и надбавката, която те получават през месец Рамазан, са увеличени. Децата получиха пакети с основни хранителни продукти, пари и награди, които бяха осигурени от местни дарители.

Срещи със сираците бяха проведени също така в Пловдив и Гоце Делчев в навечерието на Свещения месец. Ресорният зам. главен мюфтия и районните мюфтии осигуриха подаръци и за тях чрез местни дарители. 

По време на срещите Бейхан Мехмед ги призова да се възползват максимално от възможностите, които Мюсюлманското изповедание предоставя на децата без родители чрез своите социални и благотворителни инициативи.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.